Ajankohtaista

Narkaus-Kämän kylien rahapuulla on asiaa

Narkaus-Kämän kylät on ottanut vuonna 2000 Pirjon, Vesan ja kyläläisten suunnitteleman rahapuu-logon käyttöön. Se viestii maaseudulla elämisestä ja tulevaisuuteen katsomisesta - uskosta maaseudun elinmahdollisuuksiin.

Kylät ja maaseudun kestävä kehitys

Narkaus-Kämän kylät ry edistää esimerkillisellä tavalla maaseudun elinvoimaa. Yhdistyksen toiminnan sydän on Narkauksen kylätalo. Kylällä toimivat aktiivit ovat ottaneet entisen koulunsa hellään huomaansa. Kylätaloa ja sen ympäristöä on –  vastaeleenä kylien hiipumiselle – kunnostettu vetovoimaiseksi kokoontumispaikaksi.

Narkauksen kylätalon ovi käy tätä nykyä tiuhaan tahtiin. Siellä järjesetään kyläläisille, kesäasukkaille ja satunnaisille kulkijoille monenlaisia hauskoja mieltä ja kehoa virkistäviä tapahtumia ja palveluja. 

Onni-auto on kylätalon vakiovieras. Terveydenhoitajan vastaanotolla hoituvat verenpaineen ja pulssin mittaus, verensokerin mittaus, painon mittaus, INR-mittaus (Marevan-annostelu), pika-hemoglobiinin mittaus, korvien katsominen ja jatko-ohjeistus pehmittämisen/huuhteluiden suhteen, Cohemin/muut injektiot, ompeleiden poisto, terveysneuvonta ja ohjaus (yleisesti diabeteksestä, astmasta, ruokavaliosta), laboratorionäytteiden ottaminen ja akuuteissa tilanteissa lääkärin konsultaatiot. 

Anna palautetta